Nu är vi igång

Idag startade vi uppsatskursen som kort och gott innebär C-uppsats! Vi kommer ha några veckor på oss att skriva denna och det är ju bra att vi har mycket tid. Dock kommer paniken smygandes då vi skulle ha en idé klar till klockan 12:00 imorgon, alltså mitt på dagen. Jag har skickat in en ganska vag idé men jag har iaf påbörjat en plan. Jag kommer att ha samtalsanalys som metod i min uppsats, så det är iaf något som jag är säker på. I min pilotstudie skrev jag om avvikande svar, som jag tänkte bygga på till C-uppsatsen och isåfall göra multimodal analys av intervjuer och debatter. Så nu försöker jag söka efter material och hoppas att jag hittar något som är relevant och bra. 
Så ni kan ju förstå att stressen är total. Imorgon blir jag tilldelad en handledare iaf och så får vi se vad jag kan få ut av den personen. Nu känner jag mest att jag behöver börja med något material och starta transkriberingen. Att transkribera multimodalt är fan inte kul alltså. Det är verkligen mycket jobb och det gör mig ännu mer stressad över att hitta ett material och påbörja arbetet. Lord. Aa mitt blodtryck lär väl bli rikårdnivåer på under dessa veckor. Tror att jag och mina vänner som skriver med liknande metoder kan ha hjälp av varandra med att diskutera och komma med inputs på tankar och idéer. Vi får se hur det går med den saken. Just nu är jag lite överväldigad och hoppas på att det kommer att lägga sig lite när jag väl hittat material och kan påbörja med uppsatsen ordentligt. Komiska är att läraren sa idag att detta är väldigt roligt arbete bla bla bla. Jag hoppas verkligen att jag kommer att tycka det, men just nu är det bara stress och ångest över hela grejen som jag behöver ta itu med. 
Till helgen blir det inte så mycket plugg iaf. Då ska jag nämligen förbereda lite mat till påskafton som är nästa vecka. Jag och mamma ska laga lite jansson, potatisgratäng och köttbullar - alltså standard jul-midsommar-påskmat. Men nu blir jag lite fundersam på om vi faktiskt äter sån mat till midsommar?? Jag har för mig det iaf. Kräftor och sånt sker ju i augusti typ. Om jag har fel så har jag väl det. Men vad jag kommer ihåg så har vi den maten tre gånger om året: jul, påsk och midsommar. Det ska iaf bli trevligt att laga mat inför den dagen. Charlie är ledig hela helgen också fredag till söndag, vilket är skönt för honom. Jag är inte världens bästa sällskap just nu med stress och irritation. Så han och Nato är lite i "farozonen" ibland. Känns som att jag behöver åka till Bali och ha semester i några veckor, månader eller år. Nån gång så..