The end

Så är det sista dagen av året 2020. Har inte sett någon skriva några nyårslöften eller liknande inlägg om att de ser fram emot 2021. Antagligen på grund av att det är så svårt att veta hur det blir eftersom 2020 blev ett för många avskyvärt år. Jag och min familj har varit lyckligt lottade att vi inte blivit så pass sjuka att vi legat inne på sjukhus eller känt någon som gått bort pga Corona. Vi var sjuka nästan hela familjen i maj där det börjat blossa ut ordentligt. Men förutom att det kändes som en vanlig förkylning så förlorade vi alla lukt och smaksinnet, vilket för oss var otroligt konstigt. Har aldrig varit med om liknande att jag inte kände någonting. Spelade ingen roll vad jag smakade, inget. Samma med lukten och på ett sätt var väl det lite skönt ett tag då både jag och mamma har väldigt bra luktsinne och det inte alltid är en gåva. Särskilt inte när vi bor i en lägenhet där vi delar trappuppgång med vissa familjer som inte verkar veta hur man tvättar sig själva eller sina kläder. Så för den delen har luktsinnet inte varit så himlans jobbigt att vara utan ett tag. Detta höll sig ju kvar i cirka en och en halv månad. Så vi fick passa på att äta mat som vi inte brukar köpa. Vet ju att det tog ännu längre tid för vissa att få tillbaka luktsinnet och sen har det ju även stått i tidningarna att vissa kan förlora smak och lukt permanent. Det hade ju sugit rejält. 
Det har ju redan börjat smällas lite här och var i haninge området och jag har tur att mina hundar inte bryr sig så mycket om det. Brukar bli lite värre när det är extremt många smällar runt tolv slaget, särskilt för Lexus. Han blir lite stressad när det kommer så många på rad. 
Idag var vi även ute någon annanstans för att killarna skulle få springa av sig lite och rastas mer ordentligt eftersom sista kisset lär bli vid 9-10 tiden. Det känns inte som någon idé att utmana ödet då det finns många idioter som smäller i närheten av folk och särskilt misstänksam blir man när det brukar vara flera personer varje år som berättar om att de blivit beskjutna med raketer och smällare när de varit ute med hunden. Antar att personernas syfte varit att skrämma framförallt djuren.. Att man inte kan visa respekt är så tråkigt och synd för alla vars djur flyr i panik och lyckas slita sig ur koppel så att man varje år ser dessa "saknade hundar inlägg" på facebook. Sorgligt iaf.. 
Anyway, vi har avnjutit en tre rätters och här har vi förrätten som jag gjorde 👇🏻
(null)
En enkel toast Skagen, men väldigt god! Försökte få effekt och gjorde toasten rund så att det skulle se lite "mer" ut på själva toasten. Alla var dock nöjda och tyckte det var gott. 💃🏻
Till varmrätten serverades det oxfilé med hemgjord potatisgratäng, dock så käkar varken jag eller mamma oxfilé så vi fick fläskfilé till istället. Saknades bara lite sallad som vi inte tänkt på.. Men det blev bra ändå! 
(null)
Till efterrätt gjorde jag chokladpudding med vaniljsås, hallon och blåbär. Det är ju också en väldigt enkel efterrätt men också god och går hem hos de flesta här hemma. 
(null)
Senare ikväll blir det chips å dipp 😜😜 
Vi ska alldeles strax ta ut hundarna på en tur och sen kommer det bara bli en snabbkiss senare. Sen får det vara för detta år. 
Så med detta säger jag Gott nytt år och för alla som haft ett skit 2020, önskar jag ett bättre 2021! 🎉🎆