Regnet det bara öser ner

Vi har inte ens avklarat en månad in på nya året och jag är redan helt slut i huvudet. Känner att jag har problem med att leva i nuet och ska hela tiden ligga tre steg före och när de stegen inte är helt klara för mig så blir jag stressad över att de inte är det. Men hur ska de vara det när jag inte ens är där än? Min hjärna är ibland min största fiende i världen. Jag vet om att jag har kontrollbehov och när jag då inte har kontroll på framtiden så känner jag mig ångestfylld och överväldigad. Visst är det sjukt? Jag blir stressad för att jag inte har kontroll på framtiden? Det är nog bland det dummaste jag hört, samtidigt kan jag inte göra så mycket åt det då jag inte vet hur. 
 
Skolan var och är fortfarande väldigt oklar just nu. Förra veckan revs av snabbt och min grupp blev handplockad för att hålla i det första seminariet där vi hade knappt 24 timmar på oss att komma på en planering och upplägg till det. Vi fick inte heller några riktlinjer på vad vi skulle göra, bara att det skulle vara pedagogiskt och basera till viss del på litteraturen som stod på läslistan till den dagen. Med de oklara instruktionerna gjorde vi det bästa vi kunde av situationen och fick även beröm av resterande klass efter att seminariet var avklarat, vilket var väldigt roligt. Så nu har jag det färdigt iaf. Jag är dock fortfarande förvirrad över vad vi ska ha hemtenta i inom denna delkurs. Svårt att veta vad de förväntar sig att vi ska kunna efter dessa studentledda seminarier. 
 
Annars då? Går nog inte en minut utan att jag tänker på C-uppsatsen och vad jag ska skriva om. Jag har valt ett ämne som jag ska basera uppsatsen på, vilket är samtalsanalys. Anledningen till att jag tror att jag kommer att skriva om det är för att jag känner att det är området jag har mest kunskap inom och skrev även vårt vetenskapliga paper inom området. Funderade på om jag skulle skriva C-uppsatsen med vetenskapliga papret som grund. Men samtidigt ska vi även göra en pilotstudie i fördjupningskursen, vilket också kan ligga till grund för min C-uppsats. Men ja.. Tankar och stress inför den är ett faktum och den uppsatsen bor hyresfritt i mitt huvud fram till den dagen då skiten ska vara klart. 
 
Om vi ska fokusera på lite roligare ämnen så har jag shoppat lite till lägenheten. Har varit på secondhand och köpt assietter och en glasburk som jag har hundgodis i. Dessutom var jag och Anette på Ikea i lördags där jag köpte två hyllor till badrummet som jag har under handfatet för att få mer förvaring. Sen inköptes en tvättsäck/korg som vi numera har på tvättmaskinen. Innan hade jag och Charlie en gul gekås påse som vi la våra smutskläder i. Det har inte varit något som prioriterats direkt. Men nu så! Blev genast mycket fräschade i badrummet tyckte jag. Köpte även en större glasburk med ett tätt glaslock som jag har hundmat i. Det går ju inte i hela säcken, men säcken ligger i garderoben i hallen och så fyller vi bara på glasburken när den tar slut så att det ser lite prydligare ut att ha framme. Den rymmer ändå en hel del hundmat. Så det var perfekt!
 
Jag har ju en lista på kylskåpet där jag skrivit upp saker som jag vill ha till lägenheten. Kan med glädje meddela att det är tre saker kvar på den. Eller jag, en punkt på listan är förvaringsburkar till mjöl, pasta, ris osv. Samtidigt är jag osäker ifall jag har platsen. Har man burkar med de sakerna i så tar det oftast större plats. Vill helst inte ha saker framme på diskbänken. Där vill jag att det ska vara cleant så att det finns plats att arbeta i form av att laga mat utan en massa burkar som tar upp utrymmet.
En annan punkt är nya kastruller och stekpannor. De vi har nu i kastrullform är katastrof. Men så går det när jag köpte "billigare" alternativ. Tyvärr är de sällan lika bra som de lite dyrare. Well well. Sen kommer jag inte ihåg vad det står mer? Då kanske det är onödigt ändå. 
 
Igår var jag och Anette med på arken zoo promenad i porten. Vi var ute och gick i över en timme och Nato var i extas hela promenaden. Det är inte ofta vi går promenad med flera andra hundar. Sen hade min lilla vovve bitit sönder mina kängor, varav jag fick gå promenaden med ett par andra skor som INTE är gjorda för just att gå promenader. Mina fötter är känsliga varelser och protesterade högt medan vi gick. Har idag blåsor mellan tårna och skavsår. Ska inte sura för det dock. Jag och Anette åkte senare igår och köpte nya skor. Vi blev tweeenies då vi köpte likadana vattentäta skor. Perfekt! Så nu är vi på banan igen med nya fungerande skor som jag kan gå promenader med. Nu spelar det i och för sig ingen roll vad jag har på fötterna då skadan redan är skedd från tidigare. Men det läker förhoppningsvis snabbt. Får se när den andra promenaden är. Nyttigt för Nato att gå och samtidigt socialisera sig. Sen är det minst lika bra för mig och Anette att få motion haha! Icke glömma den biten.
 
Idag är det verkligen skitväder ute. Fick släpa ut Nato från porten när vi skulle ut. Han vägrade verkligen. Det är ju nästan lite stormkänsla med stark blåst och regn på det. Hade tänkt åka till biblioteket för att hämta en bok, men kanske blir lite senare ist. Har ingen lust att gå ut nu. Har inte duschat och känner mig inte alls fräsch. Har fixat sänkläderna, tvätten och lekt med Nato en hel del. Han tog fram en tennisboll igår (läs jag fiskade fram den från under sängen) som han aktivt velat leka med hela dagen. Så jag sprang ner till vårt förråd där Charlie hade ett rör med tennisbollar tillsammans med alla andra tennis- saker. Kom upp med röret och hällde ut tennisbollarna till en otroligt uppspelt hund. Han visste inte riktigt vilken han skulle ta och svansen gick i 180 km i timmen. Så det var lite roligt att lillen blev så glad. Eller ja, "lillen" väger numera 20 kg. Har sagt det varje gång han vägt sig att jag hoppas att han faktiskt stannar på den vikten han haft då. Men neeeej. Nu vill jag dock verkligen att han gör det. Vill inte ha honom över 20 kg. Tror heller inte att det är bra för hans leder att väga mer än så. 
 
Well well.. Planerna för denna vecka ser ut som så att imorgon börjar vi tidigt och då är det någon annan som håller i lektionen. Men Charlie ska hjälpa med Sigge imorgon och då kände jag att han fick ta bilen för att det ska bli smidigare för honom. Det betyder dock att jag måste ta bussen till skolan.. Not a fan. Den går kvart över 7, så det blir nog bra. Kommer vara dö-trött. Sen på onsdag kommer jag troligtvis läsa lite litteratur till fredagens lektion. På torsdag ska jag, Moa och Malin käka middag på pinchos så det ska bli trevligt. Helgen som kommer är Charlie ledig vilket jag verkligen unnar honom då han jobbat två helger i rad och varit ledig 2 av 14 dagar. Dessutom har han börjat klockan 6 varenda dag också. Så jag förstår att han är trött. Nu känns det verkligen som att det blev ett långt inlägg. Men det kan ju vara trevlig läsning för någon som inte har annat för sig en dag som denna? Hade en plan till kommande helgen om att gå i tyresta by med varm choklad och fika och sedan korvgrillning vid deras grillar. Får hoppas på att vädret är till vår fördel då så att det kan bli av. Tills dess hörs vi! 
 Bild på Nato representerar mitt mood för dagen!